Dat de samenwerking tussen verenigingen en stichtingen iets geweldigs kan opleveren, bewees de drukbezochte eerste editie van ‘Braakhuizen Kermes’ op zondag 15 april 2018 wel.

De ‘Kermes‘, Turks voor braderie, vond plaats op het terrein van het LEV aan het St. Jozefplein terwijl tegelijkertijd op het tegenovergelegen Cruyff Court, het voetbaltoernooi 6 tegen 6 Heroes of the Cruyff plaatsvond.

De Turkse Gemeenschap Geldrop organiseert voor alle inwoners een markt met activiteiten rondom hun verenigingsgebouw in de wijk Braakhuizen – Zuid. Men heeft ook gevraagd of de politie een bijdrage wil leveren d.m.v. aanwezigheid.

Netwerken in ‘vredestijd’

Vanuit mijn rol als wijkagent was ik vanuit de wijk benaderd om namens de politie ook aanwezig te zijn. Vanuit de wijk en zeker bij de Turkse gemeenschap is er altijd veel waardering als de wijkagent zijn gezicht laat zien bij lokale evenementen.
Het is voor de politie een mooi moment om de inwoners van je wijk beter te leren kennen, maar ook voor de wijkbewoners is het belangrijk te weten wie hun wijkagent is en wat ze van mij kunnen en mogen verwachten.
Dit soort bijeenkomsten zijn zo waardevol om te investeren in kennen en gekend worden. Zeker op momenten dat er niets aan de hand is het waardevol om als wijkagent te investeren in een goede (ver)binding. Op een later heb je hier vaak profijt van als de wijkbewoners je nodig hebben omdat er wel iets aan de hand is, maar dit geldt ook voor de politie. Daarom investeer ik tijdens dit soort momenten in het uitbreiden van mijn netwerk door constant in gesprek ben met nieuwe wijkbewoners en mijn bestaande contacten te onderhouden.

Vrijwillige Politie

Naast de mooie momenten van netwerken waren er twee collega’s van de vrijwillige politie bij die bezoekers – met name kinderen – tekst en uitleg gaven wat er allemaal in een politiebus zit welke we hadden meegenomen. Uiteraard was het voor de kinderen vooral leuk om in te politiebus te zitten en te zien wat we allemaal “aan boord” hebben’.

Conclusie

De positieve reacties van de aanwezige mensen waren ontzettend leuk. Voor mij was het een mooi moment om in contact te komen met mensen die ik nog niet kende, maar ook met ‘bekenden’ even bij te kletsen.  Daarnaast waren de weergoden ons prima gezind.
Al met al dus een mooie waardevolle dag.

Lees meer in DeMooiGeldropMierloKrant

Michiel Goos
Wijkagent Braakhuizen Zuid Geldrop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *