Op 24 mei 2018 willen wij een Rent a Cop en BOA actie houden in Oud-Heusden, Heusden-Vesting en Herpt.

Dit doen we in samenwerking met de boa’s van de gemeente Heusden. Vanuit Buurt Bestuurt Oud-Heusden kreeg een collega wijkagent het verzoek om te bekijken of wij een soort van Rent a Cop actie konden houden.

Rent a Cop is een initiatief dat vaker bij de politie gebruikt wordt op verschillende manieren.

Doelstelling

Het doel van het project is om als politie in contact te komen met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen, zodat wij gericht ingezet worden op de plaatsen waar dat volgens de burger echt nodig is.
Een initiatief dus dat is begonnen op verzoek van de burger ten behoeve van de burger.

Voorafgaand aan de actie wordt door ons een bericht geplaatst op social media( Facebook, Twitter en Instagram) dat wij een Rent a Cop actie houden. Daarin roepen we burgers op om te reageren. Burgers kunnen dan aangeven waarvan zij vinden dat wij als politie en gemeente aandacht aan moeten besteden. Wij gaan dan op de actiedag zoveel mogelijk van deze problemen aanpakken/behandelen.

We hebben er bewust voor gekozen om dit te doen tijdens een late dienst zodat eventuele problemen zoals jeugdoverlast ook aangepakt kunnen worden en bijvoorbeeld op snelheid kunnen controleren op tijdstippen die er echt toe doen, tijdens de spits uren.

Tijdens de actie proberen we zoveel mogelijk collega’s met een verschillend taakaccent aan te laten sluiten zodat we van alle markten thuis zijn, je kunt daarbij denken aan wijkagenten, verkeersspecialisten, jeugdagenten, motorrijders, taakaccent drugs enz.

De resultaten van de actie koppelen we terug via social media. Op termijn willen we enkele burgers die gereageerd hebben ook laten meelopen/kijken tijdens de actiedag zodat zij zelf zien hoe hun probleem aangepakt wordt.

We beginnen in het dorp Oud-Heusden/Heusden-Vesting en Herpt omdat vanuit hen het verzoek kwam. Als de actie een succes blijkt te zijn willen wij dit ook gaan doen in de andere dorpskernen binnen de gemeente Heusden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *