Op 1 en 2 september 2018 zal er in Sint-Oedenrode Samenloop voor Hoop georganiseerd worden.

Inmiddels is dit fenomeen voor veel mensen al bekend, mocht dit niet zo zijn hierbij een korte uitleg.

Over een route in Sint-Oedenrode wordt er 24 uur lang een estafette gewandeld door leden van verschillende teams om geld op te halen voor kankeronderzoek. Van deze teams is er telkens minimaal 1 lid aan het wandelen.

Tijdens deze wandeling zijn er tal van activiteiten gepland rondom de route. Vanuit de organisatie van Samenloop voor Hoop zijn wij ook gevraagd mee te lopen met een team. Het onderwerp is er een die ook dicht bij veel collega’s komt en als je kijkt naar eerdere edities in Nederland dan is dat altijd een groot succes!

De collega’s in Best hebben vorig jaar ook meegelopen en zij zijn zeer enthousiast over de wijze waarop het georganiseerd wordt, de betrokkenheid, de gezelligheid en het resultaat. Daarnaast is het natuurlijk altijd mooi om iets op deze manier te kunnen betekenen voor anderen.

De brandweer doet inmiddels ook mee en ook medewerkers van de ambulance hebben aangegeven een team te willen vormen. Het zou mooi zijn als wij als politie ook aanwezig kunnen zijn. We zijn op zoek naar een team van zeker 10 – 15 personen maar meer mag altijd en is juist alleen maar goed. Op dit moment staat de teller van de opbrengst die al is binnengehaald op 9.480 euro. Dit is exclusief inschrijfgeld (15euro p.p.). Er staan echter nog ontzettend veel acties gepland tot aan september waardoor de teller dagelijks oploopt.

Wie van jullie heeft hier interesse in? Die mag zich bij mij aanmelden en dan gaan we vanuit daar samen verder. Voor meer info, zie onderstaande, bijlages en de website:  www.samenloopvoorhoop.nl/sint-oedenrode

Wat er gaat gebeuren tijdens deze SamenLoop? Wat maakt deze SamenLoop anders dan andere SamenLopen?

Lees alles over het evenement op samenloopvoorhoop.nl/sint-oedenrode.

Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Zo maken we samen het verschil. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Altijd komen 3 vaste ceremonies terug:

  1. De Openingsronde met onze eregasten
    Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.
  2. De Kaarsenceremonie
    ’s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.
  3. De Slotceremonie
    Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Naar Amerikaans model

SamenLoop voor Hoop wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland en is de Nederlandse versie van het Amerikaanse Relay for Life. Met ruim 4.800 edities per jaar is Relay for Life het grootste inzamelingsevenement voor kankerbestrijding ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *