Educatief bezoek Zeehavenpolitie Rotterdam

De winnaars, die door de jury waren uitgekozen, hebben op vrijdag 20 september 2019 een educatieve rondleiding gehad bij de Zeehavenpolitie in Rotterdam.

Er waren enkele uitvallers, waardoor het mogelijk was enkele gasten te benaderen. We hebben bewust een aantal senioren (80+) benaderd die een fantastische dag hebben gehad. Zij hebben voor het eerst kennis gemaakt met Virtual Reality, een fantastische ervaring.

Na een busreis van Meierijstad naar Rotterdam, werden we door onze gastheer Dirk-Jan Grootenboer rondgeleid om het terrein. Het is een 'wereld' op zich.

Dirk-Jan liet ons kennismaken met de darkside van het havengebied waar criminelen druk in de weer waren met het prepareren van auto's om drugs 'veilig' te kunnen vervoeren.

Vervolgens kregen we op het bureau van de Zeehavenpolitie tekst en uitleg over de werkzaamheden. Er zijn voor zo'n groot gebied relatief weinig collega's die alles in de gaten moeten houden.

Door Dirk-Jan werd meerdere malen benoemd dat het maken van contacten en het hebben van een goede verbinding met de bedrijven een essentiële voorwaarde is om goed samen te kunnen werken aan de veiligheid binnen het havengebied.

Foto presentatie

Door de gasten werden veel foto's gemaakt die we graag delen. Dank aan dhr. Knoops die een mooie foto heeft gemaakt van de groep.
Ook Tim v.d. Vlis, Iris IJzerman en Roel v.d. Groes, bedankt voor het delen.

Presentatie gemaakt door Iris IJzerman

Film Roel van de Groes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *